Eenvoud: binnen no-time geïnstalleerd

De STEENSSEN-speaker wordt geleverd met standaard instellingen zodat je direct je favoriete muziek met hoge kwaliteit kunt afspelen. Maar met kleine aanpassingen hierin kun je je muziek eenvoudig geheel naar eigen wens instellen, zodat de muziek nog verfijnder beluisterd kan worden.

Onderstaande instructies zijn bedoeld om het maximale uit je STEENSSEN-geluidscentrum te halen. Sommige van deze instructies zijn gebaseerd op onze eigen ervaring, sommige zijn afkomstig van feedback en opmerkingen van andere STEENSSEN-gebruikers.

Positie van de speaker

Alle STEENSSEN speakers zijn ontworpen om je een geweldig 3D-geluid te geven. Hiervoor moet het geluid wel in alle richtingen vrij uit het geluidscentrum kunnen stromen. 
 
Daarom kunnen ACTION en TT Grand het beste worden geplaatst op een vloer of meubel met een harde, vlakke ondergrond zoals hout of kunststof. Op deze manier blijft er voldoende ruimte bestaan aan de onderkant van de speaker, waar de ingebouwde subwoofer zich bevindt. Als de speaker daarentegen op bijvoorbeeld tapijt wordt geplaatst, wordt het geluid in zekere mate gedempt waardoor het deels zijn kracht en zuiverheid verliest. TV’s kunnen eenvoudig bovenop ACTION en TT Grand worden geplaatst: de soundplates zijn in ruime mate sterk genoeg om een tv te dragen.
 

AIR-speakers kunnen eenvoudig op een muur worden gemonteerd, eventueel direct onder of boven een tv-scherm. Het beste geluid wordt echter gecreëerd indien de vleugels van AIR op oorhoogte van de luisteraar wordt geplaatst. Voor AIR-speakers is ook een tafelstandaard verkrijgbaar. Deze standaard is akoestisch als een muziekinstrument gevormd en geeft je het beste geluid. Daarnaast heeft de standaard het voordeel dat je de speaker vrij naar elke gewenste locatie en richting kunt verplaatsen, zonder dat wandmontage nodig is.

TV aansluiten op de speaker

Optische kabels geven de beste geluidskwaliteit. Is je tv voorzien van een optische aansluiting - en dat is het geval bij de meeste moderne tv’s -, gebruik deze dan voor je STEENSSEN-geluidscentrum. Sluit in dit geval de kabel eerst aan op je tv en zet daarna de tv aan. Je zult het optische signaal van de tv zien als een rood lichtje aan het uiteinde van de optische kabel. Met dit rode uiteinde maak je verbinding met het STEENSSEN-geluidscentrum. Selecteer vervolgens ‘OPT’ op de STEENSSEN-afstandsbediening. Op het displaypaneel verschijnt dan een wit lichtje in de OPT-positie. Zo eenvoudig is het!

Bij sommige oudere tv-types kan het zijn dat de optische verbinding niet direct werkt. In dat geval ga je gewoon naar de geluidsopties van je tv en kies je ‘PCM’. 

De STEENSSEN instructiehandleiding die je bij aankoop ontvangt bevat meer gedetailleerde instructies over deze en andere verbindingsmogelijkheden.