Service en support - STEENSSEN speakers

Wil je meer informatie?

Is er iets aan de hand met het Steenssen product? Dat is vervelend, maar we lossen het graag voor je op! We bieden altijd 2 jaar garantie waarbinnen een reparatie kosteloos wordt uitgevoerd, in geval het niet om gebruikersschade gaat.

Doet het probleem zich binnen 30 dagen na aankoop voor, dan krijg je een nieuw product of, indien je dit wenst, ontvang je je geld terug. Je factuur is gelijk je garantiebewijs, deze ontvang je bij de verzendbevestiging per mail.

Gebruik onderstaand contactformulier of neem contact met ons op via [email protected]

Bedrijfsgegevens

Steenssen Nederland
Jan van Ghestellaan 38
3054 CJ Rotterdam
Nederland

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen

1. Installatie van de STEENSSEN speaker
1.1 Hoe positioneer ik mijn STEENSSEN speaker?

Alle STEENSSEN-geluidscentra zijn ontworpen om een geweldig 3D-geluid te geven. Hiervoor moet het geluid wel vanuit het geluidscentrum vrij in alle richtingen kunnen stromen.

De ACTION en TT Grand soundplates kunnen het best worden geplaatst op meubels met normale, egale oppervlakten zoals hout of plastic laminaat. De speakers zijn gemonteerd op poten, waardoor er ruimte onder de soundplates ontstaat. Deze ruimte dient altijd behouden te blijven, zodat het geluid vanuit de bass speaker de geluidskast kan verlaten. Het is om deze reden niet wenselijk om de speaker op tapijt of zacht textiel te plaatsen: in dat geval wordt het geluid tot op zekere hoogte gedempt. Een tv-scherm kan zonder problemen bovenop de ACTION en TT GRAND worden geplaatst: de soundplates zijn in alle gevallen voldoende sterk om dit gewicht te dragen.

De AIR soundbar kan het best op een muur worden gemonteerd, direct onder of boven het tv-scherm. Het beste geluid wordt bereikt wanneer de vleugel van AIR op eenzelfde hoogte is gepositioneerd als de luisteraar. U kunt ook een tafelstandaard voor AIR kopen. De standaard is speciaal akoestisch gevormd als een muziekinstrument om u de beste uitvoering te geven. Met behulp van de AIR-tafelstandaard kunt u de AIR soundbar eenvoudig verplaatsen naar waar u maar wilt, zonder benodigde wandmontage.

1.2 Hoe sluit ik een STEENSSEN speaker aan op mijn tv?

Alle STEENSSEN speakers kunnen worden aangesloten op een tv door middel van een optische kabel of een HDMI kabel. STEENSSEN adviseert om de optische kabel te gebruiken, want deze geven u de beste geluidskwaliteit. De meeste moderne tv's hebben optische kabelconnectoren. Sluit eerst de kabel aan op uw tv en schakel de tv in. U ziet het optische signaal van de tv als een rood lichtpuntje aan het einde van de kabel. Nu plaatst u de optische kabel in de ingang op uw STEENSSEN-geluidscentrum. Zo eenvoudig is het. Selecteer vervolgens 'OPT' op uw STEENSSEN-afstandsbediening. Het display geeft een wit licht in de OPT-positie.

Let op: vergeet bij zowel gebruik van de optische kabel als de HDMI kabel niet om de beschermingskapjes aan beide uiteinden van de kabels te verwijderen!!

Op sommige, voornamelijk oudere typen tv's kan het zijn dat de optische link niet onmiddellijk werkt. Als dit het geval is, ga dan gewoon naar de geluidsopties van uw tv en kies "PCM".

De STEENSSEN Instructiehandleiding die u ontvangt bij aankoop van de STEENSSEN speaker toont ook meer gedetailleerde verbindingskeuzes.

2. Gebruik van de STEENSSEN speaker
2.1 Hoe stel ik het geluid van mijn STEENSSEN speaker in?

"Keeping it simple" is één van de belangrijkste concepten van STEENSSEN. U kunt dit direct zelf ervaren wanneer u uw geluidscentrum bedient. U hebt een afstandsbediening in uw hand en op het geluidscentrum bevindt zich een balk met LED-verlichting. De positie van de LED-lampjes is hetzelfde als de knopposities op uw afstandsbediening. Uw STEENSSEN Instructiehandleiding bevat veel van de details die u nodig heeft - maar er zijn enkele tips van gebruikers die u misschien nuttig vindt.

Wanneer u de speaker inschakelt, duurt het ongeveer 12 seconden voordat de interne computer zichzelf voor optimale geluidskwaliteit heeft ingesteld. Wanneer u van modus naar modus overschakelt - zoals van Bluetooth naar OPT - duurt de omschakeling ongeveer 3 seconden.

Er zijn 35 stappen in de volumeregeling die in 7 LED-lampjes op de speaker worden weergegeven. Telkens wanneer u op de volumeknop drukt, wordt het geluid naar wens verhoogd of verlaagd - en voor elke 5 stappen wordt de volumeverandering in een LED-lampje weergegeven.

Voor bas en hoge tonen zijn er 4 LED-lichtniveaus, waarbij de LED in het midden de neutrale positie weergeeft. Uw STEENSSEN is een uniek merk omdat u deze toonregeling op de afstandsbediening tot uw beschikking heeft. Veel gebruikers merken dat ze de toonregeling vaak aanpassen. Films, documentaires, streaming, tv-nieuws zijn allemaal beter met toonregeling ingesteld op uw voorkeuren en de kamer waarin u zich bevindt.

Het kleine kruisje op de weergavebalk op TT SE, ACTION en AIR is het infraroodvenster waarnaar uw afstandsbediening de signalen verzendt. Richt de afstandsbediening gewoon op het kruis. Op TT GRAND bevindt de infraroodontvanger zich bovenaan de weergavebalk.

Veel gebruikers merken dat wanneer ze naar muziek luisteren met een laag geluidsniveau, ze graag het basgeluid verhogen. Op dezelfde manier kan, wanneer er luide muziek wordt gespeeld, de bas enigszins worden teruggebracht zodat wederom het perfecte geluid wordt gecreëerd.

2.2 Hoe werkt de Bluetooth verbinding optimaal op mijn STEENSSEN speaker?

Bluetooth is een geweldige manier om uw muziek naar het STEENSSEN geluidscentrum te sturen zonder kabels te gebruiken. Maar het systeem heeft over het algemeen zijn beperkingen, zoals u wellicht heeft ondervonden als u Bluetooth regelmatig gebruikt. Het Bluetooth-systeem verbindt namelijk slechts één apparaat tegelijk. Dus als u streamt vanaf uw tablet en ook vanaf uw mobiele telefoon, moet u één van deze kiezen en de andere sluiten.

Realiseert u zich ook dat de reikwijdte van Bluetooth-gebruik beperkt is tot gemiddeld genomen 10 meter: dit betekent dat uw apparaat waarvan u de muziek streamt in deze straal van de STEENSSEN speaker moet blijven om geen storingen te laten optreden.

Indien de Bluetooth connectie problemen geeft, is er een handigheidje ingebouwd om deze eenvoudig en snel te verhelpen: u kunt de STEENSSEN Bluetooth-configuratie resetten door eenvoudig op de knop voor TV, OPT of AUX op de afstandsbediening te drukken - en weer terug naar Bluetooth. Dat reset het Bluetooth-systeem in de computer van de STEENSSEN speaker.

2.3 Waarom wordt bij een Bluetooth verbinding de muziek onderbroken wanneer ik op mijn mobiele telefoon wordt gebeld?

Wanneer Bluetooth als verbinding wordt gebruikt, dan zijn de STEENSSEN-luidspreker als een geluidsextensie van wat op dat moment de oorspronkelijke bron is.

Dus als de oorspronkelijke bron een mobiele telefoon is, dan zullen de tonen en signalen die uit de telefoon komen (bijvoorbeeld als u op die telefoon wordt gebeld) ook uit de STEENSSEN-luidspreker komen. De meeste telefoons laten de muziek een beetje dempen op het moment dat er een beltoon is. De wat meer verouderde telefoons zijn vaak niet zo verfijnd.

2.4 Wat te doen als een probleem met de speaker zich blijft voordoen?

Veel van de gebruikers van STEENSSEN-speakers waarderen het merk zo omdat de producten een geluid geven en functionaliteiten hebben waarvoor je voorheen een groot aantal zwarte geluidskasten en kilometers kabel nodig had.

Er is veel innovatieve elektronica in de speakers ingebouwd en deze wordt allemaal aangestuurd door een kleine geavanceerde computer. Maar een computer is en blijft een computer en zelfs in deze technologische tijden kan het voorkomen dat de speaker niet werkt zoals u wilt. Als dat gebeurt, schakel dan eenvoudig de stroom van de speaker uit met de knop aan de achterkant, vervolgens haalt u de stroomkabel uit het stopcontact. Hierna kunt u de stroomkabel weer in het stopcontact plaatsen en de speaker weer inschakelen. Door de stroom opnieuw te starten, kan de computer zichzelf resetten.

Als u meerdere STEENSSEN-geluidscentra hebt, moet u ervoor zorgen dat u de voeding gebruikt die u bij elk product hebt ontvangen. De eigenlijke voedingseenheid wordt gebruikt om de ingebouwde computer te vertellen hoe de versterkers en luidsprekers moeten worden bediend. De voeding voor TT Grand geeft bijvoorbeeld andere informatie dan die van een ACTION-voeding. Het verschil is hoorbaar.

2.5 ARSA 3D - wat is het en wat doet het met de geluidskwaliteit?

ARSA - Ambient Responsive Sonic Architecture - is een akoestisch systeem ontwikkeld door STEENSSEN waarbij de architectuur van de interne structuur van de geluidskasten en de reeks driver units een weergave van het geluid geeft, waardoor u een meer natuurlijke surround effect krijgt tijdens het luisteren. ARSA houdt er ook rekening mee dat u mogelijk een plat tv-scherm boven het apparaat gebruikt, zodat geluidsgolven achter de tv omhoog komen en uw oren bereiken voor een diepere en meer natuurlijke basresonantie. Deze intelligente ARSA-techniek is ontwikkeld en getest door ons team en meester in geluidsontwerp Frederick Rickmann, de oprichter van STEENSSEN. Het mooie van ARSA is dat u een extreem effectief 3D-surround-effect krijgt met onze verbeterde 2.1-stereo, in plaats van de complexere en duurdere opstelling met meerdere speakers. Als u een film kijkt die is opgenomen met multi-channel sound, zult u merken dat ons ARSA-surroundgeluid u zal verrassen. Het ARSA-formaat dat STEENSSEN gebruikt geeft u 3D-surround-effecten, ongeacht of de originele muziek of film is opgenomen voor meerdere kanalen of niet.

2.6 Sommige hifi-producten spreken over Dolby Atmos systeem. Hebben STEENSSEN speakers soortgelijke technologie?

Het Dolby Atmos-systeem, dat wordt toegepast in bioscopen en geavanceerde thuisbioscopen, maakt gebruik van elektronica en softwareprogrammering om het effect van 3D-ruimtes te bereiken. Dit wordt gedaan door de tijd te variëren die het duurt voordat bepaalde geluiden de luisteraars bereiken. (evenals achteraan geplaatste luidsprekers) In STEENSSEN ACTION en STEENSSEN TT GRAND wordt een soortgelijk effect bereikt door de architectuur van de interne structuur van de kasten en de reeks driver unites. Deze intelligente techniek is ontwikkeld en getest door ons team en meester in geluidsontwerp Frederick Rickmann, de oprichter van STEENSSEN. Dit systeem wordt "ARSA - Ambient Responsive Sonic Architecture" genoemd, waarmee we extreem dicht bij het surround-effect kunnen komen met behulp van onze verbeterde 2.1 stereo, in plaats van een opstelling met meerdere speakers. Als u een film kijkt die is opgenomen met multi-channel sound, zult u merken dat ons ARSA-surroundgeluid u zal verrassen. Het ARSA-formaat dat STEENSSEN gebruikt geeft u 3D-surround-effecten, ongeacht of de originele muziek of film is opgenomen voor multi-channel of niet.